3 år siden

Honeysuckle

Hvad pokker! Honeysuckle? Gjorde en veganer lige brug af ordet honning? For dælen en spøg sådan en søndag aften, der lige matcher humoren i P4 Aften. Ja, jeg er også sådan én. At jeg inderst inde nok er en flyvende firsårig, der lever af planter, dyrker yoga, griner af sine egne løjer, hører P4 og som filosoferer over livet som var dagen i dag den sidste, er dog ikke temaet for dette skriv.

I virkeligheden var temaet slet ikke fastlagt, lige indtil jeg stødte på dette ord, Honeysuckle. Planten betegnes også Kaprifolie eller på latin, Lonicera caprifolium. Susanne Løfgren fremhæver, at det alternative blomsterremedie giver livsgnist – i nuet. Og ja, så var jeg jo solgt og måtte bare lægge ord til. Eventyr.
Lige så vild jeg er med at leve, lige så vild er jeg med H. C. Andersens kliché: “At rejse er at leve.” Manden har jo ret, for pokker. Ærligt, flyver jeg væk med lykkelige rejsetanker – hver evig eneste dag. Min Chihuahua, Tiger Lily, mine Hunter-gummistøvler, min mintgrønne Fiat 5o0 og jeg i alle verdens hjørner – for altid. Jeg er så eventyrlysten, at det ville gøre helt ondt at bruge størstedelen af mit liv på skole og arbejde, hvis ikke jeg havde min spiritualitet.

For med den, vågner jeg om morgenen, eventyrlysten. Jeg varmer mig i et kærligt hundemorgenknus, som i mødet med nye sjæle. Flyver på min palmeyogamåtte, som på stranden på Mallorca. Spiser min gulddryssede, tropiske morgenmad, som sad jeg i Indonesien. Kører gennem landskaber, som var jeg i Nevada. Går på gader, som var jeg på fancy Broadway. Drikker min varme, cremede Afternoon Tea, som var jeg i pulserende London. Oplever min kultur, som var jeg på Sigmund Freud Museum i Wien. Går i skoven ved vandet i Middelfart, som var hvert eneste skridt et magisk eventyr.

Jeg ved ikke med dig, men mit liv skal være et eventyr. Med eller uden et Suckle af planten Honey. 

 

For de, der skulle blive forvirret over, hvorvidt jeg nu er en rigtig veganer: jeg spiser ikke honning, og jakken imiterer blot mine bedste venner.