2 år siden

Enhjørningekage

Findes der noget bedre end rå kage? Jeg mener at spise kagedej?

Det her er en dejlig, kreativ proces, der bygger og bygger og bygger. Helt indtil du har skabt et mesterværk. Hvor er det bare livsbekræftende, stærkt. Den perfekte opløfter-aktivitet. Og så er det virkelig en vinder i et spartansk studiekøkken uden en rigtig ovn.

Så find kageskålen frem og gør dig klar til at svinge træskeen som en tryllestav, for nu skal der laves Enhjørningekage.

Gulerodskagebund:

3 revne gulerødder

4 dl. ustenede, bløde dadler (læg dem evt. i blød natten over, hvis de er hårde – eller vælg de gode fra starten, fx dem i kassen i Bilka eller medjooldadler)

4-6 dl. nøddemel fx af hasselnødder (købt, eller hjemmelavet med en minihakker eller kaffekværn)

2-4 tsk. kanel

2 tsk. gurkemeje

Lidt salt

Blend det hele sammen. Det skal være klistret, men er det for vådt, må du justere med lidt nøddemel. Smag til som du synes og pres det godt ned i en springform med en diameter på ca. 20 cm. Herefter stiller du den i fryseren.

Avocadocremelag:

2 fintblendede, modne avocadoer

2-4 spsk. ahornsirup eller agavesirup

2 tsk. vanilje

Blendes sammen og fordeles over gulerodsbunden, når den har sat sig lidt. Herefter stilles det igen i fryseren.

Blåbær – og vaniljecremelag

4 dl. cashewnødder (gerne sat i blød mindst et par timer. Vandet herfra hældes væk.)

2-4 spsk. ahornsirup eller agavesirup

4 tsk. vanilje

Vand efter behov

Blend det hele sammen til en hvid cremet masse. Tag ca. 3/4 fra og blend ca. 4 spsk. blåbær i denne. Nu har du altså en blåbærcreme og en vaniljecreme. Blåbærcremen fordeles ovenpå avocadolaget, når det har sat sig. Her fordeler du friske eller optøede blåbær ovenpå, hvorefter kagen igen skal tilbage i fryseren.

Når den har sat sig lidt igen, fordeler du vaniljecremen ovenpå. Kagen skal så – gæt, gæt, gæt – tilbage til fryseren.

Imens kagen sætter sig en sidste gang, laver du chokoladecremen:

6 spsk. nøddesmør fx peanutbutter

6 ustenede bløde dadler

ca. 4 spsk. rå kakaopulver

ca. 6-10 spsk. vand

Lidt salt

Blendes og fordeles enten som en del af kagens pynt eller serveres ved siden af.

 

Haps, så er der Enhjørningekage med Liv i! Jeg lover dig – den får dig til at flyve, hvad enten det er mandag eller fredag.

 

 

Liv <3