Glædelig påske! Blot et lille indlæg med et ønske om at sende lidt lys ud i denne mærkelige tid. Ærligt, havde jeg selv, netop, brug for noget lys denne morgen. Indimellem er det godt nok at mærke også de trælse følelser. De skal mærkes. Og som regel bringer de også noget godt med sig. Alene bevidstheden om dem, gør i hvert fald mig klar over, at jeg er nødt til at stoppe op. Stoppe op og være min egen bedste ven.
Særligt i denne tid, tror jeg, at der er mange, der føler sig (ekstra) ensomme. Eller måske endda triste. Det er okay. Men jeg er virkelig fortaler for ikke at dvæle i dem. De må og skal ikke styre en dag, der kunne være så meget federe. Ofte handler det netop om at stoppe op og give sig selv et stort kram. Tvinge sig selv til at smile. Tvinge sig selv til at lufte hunden. Gå. Løbe. Danse. Spille. Synge. Arbejde. Gøre rent. Bage. Lave mad. Tale. Bare GØRE. Dét, der sker er, at kroppens tilstand af hormoner og neurotransmittere simpelthen ændrer sig. Med et, føles alting godt igen – og det gider vi jo godt. Smilet bliver ægte.
Mine 5 yndlingshandlinger, der smelter negativitet væk, som is på en varm sommerdag:
Her er opskriften på en vegansk, rå(påske)brownie fyldt med kærlighed fra mig til dig. Den tager ingen tid og alligevel nok tid til at kunne vende et humør. Måske lysner den din dag lige så meget, som den lysnede min. Coronatid eller ej.
Brownie på 10 minutter:
4 dl dadler (friske og bløde – helst dem i kassen. Husk at pille stenene ud først)
2/3 dl rå kakao (helst raw, men den helt billige kan også gå)
1 dl peanut butter (eller en anden nøddesmør)
2/3 dl hakkede pekannødder (eller valnødder, mandler, cashewnødder – bare en NØD, hvis du kan lide dem)
2/3 dl hakket chokolade (mørk eller lys – du bestemmer. Brug resterne i skabet((: )
2 spsk smeltet kokosolie
Evt. andet hakket – fx tranebær, rosiner, æblechips, kakaonibs, kokosflager. Kun fantasien sætter grænser.
Alt blandes sammen til en ensartet masse – enten med en gaffel eller rene fingre. Fordeles herefter i en lille bageform (ca. 15 cm x 10 cm passer godt) med bagepapir i bunden. Sættes i fryseren i ca. 1 time – for så at være klar til at spise, måske med:
Hindbærkompot:
1 pakke frosne hindbær (ca. 250 g)
3 spsk. kokossukker
Bringes til kog – omrøres godt og konstant til massen er ens.
Severes med kagen, ekstra chokolade, kokosyoghurt og måske en kop kaffe!
HAPS – og rigtig god påske.
Pas på dig selv,
Liv