2 år siden

Solstråler i en mærkelig Corona-tid

Glædelig påske! Blot et lille indlæg med et ønske om at sende lidt lys ud i denne mærkelige tid. Ærligt, havde jeg selv, netop, brug for noget lys denne morgen. Indimellem er det godt nok at mærke også de trælse følelser. De skal mærkes. Og som regel bringer de også noget godt med sig. Alene bevidstheden om dem, gør i hvert fald mig klar over, at jeg er nødt til at stoppe op. Stoppe op og være min egen bedste ven.

Særligt i denne tid, tror jeg, at der er mange, der føler sig (ekstra) ensomme. Eller måske endda triste. Det er okay. Men jeg er virkelig fortaler for ikke at dvæle i dem. De må og skal ikke styre en dag, der kunne være så meget federe. Ofte handler det netop om at stoppe op og give sig selv et stort kram. Tvinge sig selv til at smile. Tvinge sig selv til at lufte hunden. Gå. Løbe. Danse. Spille. Synge. Arbejde. Gøre rent. Bage. Lave mad. Tale. Bare GØRE. Dét, der sker er, at kroppens tilstand af hormoner og neurotransmittere simpelthen ændrer sig. Med et, føles alting godt igen – og det gider vi jo godt. Smilet bliver ægte.

Mine 5 yndlingshandlinger, der smelter negativitet væk, som is på en varm sommerdag:

  1. At kreere et visionboard med mine drømme, planer og rejseønsker. Jeg holder af at bruge en stor malebog, hvor jeg klipper og klistrer billeder, citater, stof, strandsten fra mine rejser, tørrede blomster eller mærkater fra et syltetøjsglas, som min farmor gav mig.
  2. At træne/lave yoga eller pilates. Hvis jeg virkelig ikke gider, finder jeg blot en video på You Tube, der kun tager 5 minutter – så gider jeg som regel godt lidt mere.
  3. At meditere. Personligt er jeg virkelig dårlig til at sidde stille, så meditation kommer især i to former for mig. Enten at være ekstra mindful i naturen, helst med en hund eller en hest. Dufte, lytte, mærke efter. Eller ved at sætte en af mine yndlingssange på, mens jeg danser – ikke nødvendigvis særligt flot.
  4. Læse blogs – eller noget fagligt, hvis jeg er rigtig god. Hente ny viden, der enten inspirerer mig til at indrette et rum anderledes eller som lærer mig om Afrikas planteliv.
  5. Lave mad. Den her elsker jeg. Egentligt har det en super meditativ effekt på mig, men jeg syntes den fortjente et punkt for sig selv.

Her er opskriften på en vegansk, rå(påske)brownie fyldt med kærlighed fra mig til dig. Den tager ingen tid og alligevel nok tid til at kunne vende et humør. Måske lysner den din dag lige så meget, som den lysnede min. Coronatid eller ej.

Brownie på 10 minutter:

4 dl dadler (friske og bløde – helst dem i kassen. Husk at pille stenene ud først)

2/3 dl rå kakao (helst raw, men den helt billige kan også gå)

1 dl peanut butter (eller en anden nøddesmør)

2/3 dl hakkede pekannødder (eller valnødder, mandler, cashewnødder – bare en NØD, hvis du kan lide dem)

2/3 dl hakket chokolade (mørk eller lys – du bestemmer. Brug resterne i skabet((: )

2 spsk smeltet kokosolie

Evt. andet hakket – fx tranebær, rosiner, æblechips, kakaonibs, kokosflager. Kun fantasien sætter grænser.

Alt blandes sammen til en ensartet masse – enten med en gaffel eller rene fingre. Fordeles herefter i en lille bageform (ca. 15 cm x 10 cm passer godt) med bagepapir i bunden. Sættes i fryseren i ca. 1 time – for så at være klar til at spise, måske med:

Hindbærkompot:

1 pakke frosne hindbær (ca. 250 g)

3 spsk. kokossukker

Bringes til kog – omrøres godt og konstant til massen er ens.

Severes med kagen, ekstra chokolade, kokosyoghurt og måske en kop kaffe!

 

HAPS – og rigtig god påske.

Pas på dig selv,
Liv